Divort cu Copii Minori - Avocat Divort

Avocat divort Bucuresti, avocat partaj Bucuresti, procedura divort partaj, costuri divort partaj, incredintare copil divort, bunuri comune partaj

Divort cu Copii Minori – Fara Stres Legal, Financiar si Emotional

Cand sotii au copii minori si au decis sa divorteze, acestia:
 
- Se inteleg si pot divorta prin acord, stabilind si celelalte aspecte accesorii divortului, respectiv: numele sotilor dupa divort, exercitarea autoritatii parintesti, domiciliul minorului, contributia parintilor la cheltuielile de crestere si educare a copiilor. Acest tip de divort dureaza putin, presupune costuri reduse si este mai putin traumatizant pentru parti.
 
- Nu se inteleg, si dau nastere unui proces de divort lung, costisitor si plin de incarcatura emotionala, atat pentru ei cat si pentru copii.

Indiferent de alegerea facuta, cand sotii au copii minori, instanta va dispune citarea si ascultarea Autoritatii Tutelare care va face o ancheta sociala la domiciliul actual al copilului si la domiciliul la care ar putea fi dus ca urmare a divortului parintilor.
 
Ascultarea copilului minor

Potrivit NCC ascultarea copilului minor care a implinit varsta de 10 ani este obligatorie in procesele de divort.
Poate fi ascultat si copilul care nu a implinit virsta de 10 ani, in cazul in care autoritatea competenta considera ca acest lucru este necesar.

Opiniile copilului ascultat vor fi luate in considerare in raport cu virsta si cu gradul sau de maturitate.

Avocat Divort cu Copii Minori – Fara Stres Legal, Financiar si Emotional

Avocat divort partaj Bucuresti, costuri divort partaj, incredintare copil divort, bunuri comune partaj