Mediere Divort si Partaj Bucuresti

Avocat divort Bucuresti, avocat partaj Bucuresti, procedura divort partaj, costuri divort partaj, incredintare copil divort, bunuri comune partaj

Divort prin Mediere

Ce este medierea?

Medierea reprezinta modalitatea de solutionare a conflictelor pe cale amiabila cu ajutorul unei terte persoane specializate in calitate de mediator, in conditii de neutralitate, impartialitate, confidentialitate si avand liberul consimtamant al partilor.

Mediatorul te poate scapa de proces intr-un termen foarte scurt si cu maxima discretie poti fi divortat de sot/sotie sau poti solutiona un conflict cu partenerul de afaceri.

Avantajele medierii

  • Este mai putin costisitoare si mai rapid decat un proces in instanta
  • Este confidentiala, ceea ce se discuta in cadrul sedintelor de mediere nu este public
  • Restabileste relatia dintre parti
  • Solutia este durabila deoarece este formulata direct de catre parti
  • Este voluntara, partile pot incepe sau renunta la mediere fara consecinte juridice

Folosind medierea, se castiga TIMP, se cheltuiesc mai putini BANI si scade nivelul STRESULUI.

Divort prin mediere

In data de 19.10.2010 a fost adoptata de catre Parlamentul Romaniei propunerea legislativa cunoscuta publicului sub numele “Mica Reforma in Justitie”. Noua lege prevede stimularea partilor ca in caz de divort sa apeleze la mediator inainte de a ajunge la instanta de judecata. Divortul prin mediere se poate realiza chiar si intr-o singura sedinta.

De ce divort prin mediere?

Potrivit legii medierii, pot fi rezolvate prin mediere neintelegerile dintre soti privind continuarea casatoriei, precum si alte neintelegeri inerente unui asemenea eveniment.

Divortul in sine poate constitui o trauma atat pentru copii cat si pentru sotii implicati in actiunea de divort. Pentru ca aceste traume sa fie evitate si pentru ca fostii soti sa poata coopera in a-si educa si creste copii, este recomandat ca cei doi soti sa mearga la mediator. Beneficiile unui divort prin mediere:

  • Divortul prin mediere este mai putin traumatizant decat divortul pronuntat de instanta de judecata
  • Costuri mai reduse
  • Timp mai redus de solutionare
  • Confidentialitate
  • Evitarea instantei de judecata

Cum alegem un mediator?

Avand in vedere ca legea medierii prevede ca solutia (acordul) incheiat in urma medierii nu trebuie sa contravina legii este recomandabil ca mediatorul sa fie si avocat. Deci asigurati-va ca mediatorul respectiv cunoaste prevederile legale astfel incat tranzactia pe care o incheiati cu cealalta parte sa fie valabila si sa nu contravina legii.

Avocat Divort prin Mediere

Avocat divort partaj Bucuresti, costuri divort partaj, incredintare copil divort, bunuri comune partaj