Motive de Divort - Avocat Divort

Avocat divort Bucuresti, avocat partaj Bucuresti, procedura divort partaj, costuri divort partaj, incredintare copil divort, bunuri comune partaj

Motive de Divort

Potrivit prevederilor art. 38 din Codul Familiei, casatoria se poate desface atunci cand datorita unor motive temeinice raporturile dintre soti sunt grav vatamate si continuarea casatoriei nu este posibila.

Ce se intelege prin motive temeinice si care ar fi acele motive, Codul Familiei nu precizeaza.

Consideram ca, prin motive temeinice se inteleg acele ratiuni puternice care justifica desfacerea casatoriei prin divort, intrcat continuarea ei pentru cel care o cere a devenit imposibila.

Codul Familiei nu specifica motivele in baza carora se poate cere desfacerea casatoriei prin divort, cu exceptia celor prevazute de articolul 38, alineatul 2.

Desi textul de lege nu precizeaza care sunt motivele temeinice, putem concluziona ca actiunea de divort intervine cand casatoriei ii lipsesc elementele de fond in baza carora s-a incheiat: afectiune reciproca, prietenie, sprijin moral si material. In practica judiciara in materie de divort s-a constat ca cele mai frecvente motive de desfacere a casatoriei sunt:

  • Parasirea domiciliului conjugal de catre unul dintre soti
  • Infidelitatea conjugala
  • Actele violenta si injuriile grave
  • Viciul betiei
  • Starea sanatatii ce face imposibila continuarea casatoriei
  • Existenta unor nepotriviri de ordin fizic ce afecteaza raporturile conjugale

Avocat Motive de Divort

Avocat divort partaj Bucuresti, costuri divort partaj, incredintare copil divort, bunuri comune partaj