Tagada Paternitatii - Avocat Divort

Avocat divort Bucuresti, avocat partaj Bucuresti, procedura divort partaj, costuri divort partaj, incredintare copil divort, bunuri comune partaj

Tagada Paternitatii

Divort-Avocat divort-Conflicte de paternitate

Tagada paternitatii

Pe parcursul casniciei, toti copiii nascuti de catre sotie sunt presupusi a fi copiii sotului. Aceasta prezumtie juridica se aplica si daca sotii sunt despartiti in fapt, dar sunt inca casatoriti si chiar si daca exista un proces de divort pe rolul instantelor care inca nu s-a finalizat.

Potrivit art 414 din Noul Cod Civil, copilul nascut sau conceput in timpul casatoriei are ca tata pe sotul mamei. Paternitatea poate fi tagaduita, daca este imposibil ca sotul mamei sa fie tatal copilului.

In anumite situatii, insa, aceasta presupunere ar putea fi neconforma cu realitatea, in sensul ca alt barbat decat sotul mamei este adevaratul tata biologic al copiilor.

De regula, cel interesat sa corecteze presupunerea gresita este fie sotul mamei, fie mama sau chiar copilul insasi. Prcedura la care acestia trebuie sa apeleze se numeste tagada paternitate si se solutioneaza in instanta de judecata

Contestarea recunoasterii de paternitate

Atunci cand parintii unui copil nu au fost casatoriti la momentul conceptiei sau nasterii unui copil, tatal trebuie sa-si recunoasca paternitatea asupra acelui copil. Recunoasterea se efectueaza, cel mai des, direct la oficiul de stare civila.

Daca, insa, acea recunoastere nu corespunde realitatii, in sensul ca un alt barbat este tatal biologic al respectivului copil, orice persoana interesata poate solicita in instanta de judecata contestarea recunoasterii de paternitate.

Persoanele interesate sunt, de regula, alte rude ale presupusului tata, mama copilului, copilul, s.a.m.d.

Avocat Tagada Paternitatii

Avocat divort partaj Bucuresti, costuri divort partaj, incredintare copil divort, bunuri comune partaj